Luonnon ihmeellisyyksiä
Luonnon ihmeellisyyksiä
Tässä viime aikoina olen törmännyt voikukkaan. Se on pompannut silmieni eteen luonnossa sekä internetin syövereissä ilman, että olisin mitenkään siitä tietoa etsinyt. Aloin sitten tutkimaan enemmän sen ominaisuuksia, käyttötapoja ja hyötyjä ja huomasin, että sehän on rikkakasvin sijaan todellinen hyötykasvi, oikea terveyspommi!
Olen monesti pohtinut sitä, että jos joku kasvilajike leviää helposti luonnossamme, niin voiko se tosiaan olla ns. haittalajike? Antaisiko luonto kaikessa viisaudessaan sellaisen lajikkeen vallata alaa, josta ei jotain hyötyä ympäristölleen olisi? Uskon, että sille on tarkoituksensa, miksi jotkut lajit selviävät ja menestyvät tietynlaisessa ympäristössä. Väkisinkin herää kysymys, että ovatko esim. lupiinit ja kurtturuusut ym. haittalajikkeiksi yhteiskunnassamme nimetyt lajikkeet sittenkin meille kaikille hyväksi, koska luonto suorastaan tyrkyttää niitä meille? No, kurtturuususta olenkin jo kuullut, että sekin edistää terveyttämme monin tavoin ja että lupiini mm. parantaa maaperää otolliseksi viljelylle.
Edesmennyt isäni pohti jo varmaan viisitoista vuotta sitten, että hän ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät pidä voikukista, sillä nehän ovat kauniita. Nyt, kun näitä voikukan hyötyjä ja terveysvaikutuksia lukee, en enää yhtään ihmettele, miksi isäni tunsi vetoa kyseiseen lajikkeeseen. Hänellä oli kakkostyypin diabetes monine liitännäissairauksineen. Voikukan käytöstä olisi voinut olla erittäin hyviä terveysvaikutuksia hänelle, näin uskon. Kyllä luonto tietää, mikä meille on hyväksi. Katsotaan ympärillemme ja tutkitaan, mitä se meille haluaa lahjoittaa.
Rakkaudella
Hanna ❤️
P.S. Tässä lopussa on voikukasta enemmän tietoa lähteineen, lue ja hyödynnä halutessasi tätä superihanuutta!
"Voikukan hyödyt ja hoitavat ominaisuudet
Voikukalla on hoitavia ominaisuuksia.
Nyt kun jo tiedät, mistä kasvista on kyse, on aika oppia tuntemaan sen terveyshyödyt, ja alkaa syödä sitä!
1. Hoitaa diabetesta
Euroopassa voikukkaa käyttävät usein diabeetikot, sillä voikukan juuret sisältävät helposti sulavia sokereita.
2. Hoitaa munuaisten ja virtsateiden ongelmia
Ranskassa tätä kasvia kutsutaan usein nimellä “pissenlit” (jonka suora käännös tarkoittaa “pissaa sänkyyn”). Selitys löytyy siitä, että voikukkaa on käytetty pitkään stimuloimaan munuaisten toimintaa.
Voikukka auttaa myös vahvistamaan näitä elimiä, hoitamaan virtsatietulehduksia ja poistamaan munuaiskiviä. Se on erinomainen diureetti, joka ei poista kaliumia elimistöstä, kuten suurin osa muista diureeteista.
3. Parantaa ruoansulatuskanavan toimintaa
Voikukka on lievä laksatiivi ja kitkerä piristävä lääke, joka lisää toipilaiden ruokahalua. Se auttaa lisäämään sappinesteen tuotantoa sekä helpottamaan ummetusta ja ruoansulatushäiriöitä.
4. Rauhoittaa maksaa
Voikukkaa suositellaan vahvasti elimistöön kerääntyvien myrkkyjen poistamiseen. Voikukan käytöllä on siis yhteys maksan terveyteen. Kyseistä yrttiä käytetään hepatiitin, keltataudin ja syövän tai maksan kasvainten hoitamiseen.
Voikukassa on myös verta puhdistavia ominaisuuksia, ja se auttaa ehkäisemään kemikaaleista tai ruoasta johtuvia myrkytyksiä. Se myös auttaa puhdistamaan verta rasvoista (kolesterolista) ja virtsahaposta.
5. Sopii myös kauneudenhoitoon
Voikukkaa on käytetty useita vuosia hoitamaan finnejä, ihottumaa ja psoriasista muiden iho-ongelmien lisäksi.
Yrttijuoma voidaan valmistaa yhdestä kourallisesta voikukan kukintoja haudutettuna kupilliseen kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä, niin se sopii täydellisesti haavojen puhdistamiseen. Kostuta vanupallo nesteessä ja hankaa sitä hoidettavalle alueelle.
6. Apua anemiaan
Voikukanlehdet sisältävät huomattavan määrän rautaa, ja niitä voidaankin käyttää ehkäisemään tai hoitamaan anemiaa. Niiden avulla elimistö pystyy myös toipumaan pitkään jatkuneesta rautavajeesta.
Voikukanlehdet sopivat loistavasti myös odottaville äideille, joille joskus kehittyy raskausajan anemia.
7.Parantaa silmien terveyttä
Ihmiset, jotka kärsivät huonosta pimeänäöstä tai jonkinlaisesta verkkokalvon epämuodostumasta, voivat nauttia voikukkaa saadakseen ruokavalioonsa lisää A-vitamiinia, beetakaroteenia ja muita yhdisteitä. Nämä ravintoaineet parantavat silmän kykyä vangita valoa ja suojaavat näköä.
8.Hoitaa suonikohjuja ja peräpukamia
Tämä johtuu kasvin sisältämistä tanniineista. Siinä on rentouttavia ja rauhoittavia ominaisuuksia, jotka lievittävät pinta- tai ääreisverenkierron ongelmia, kuten suonikohjuja ja peräpukamia.
Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa kylpeä istuma-asennossa vedessä, johon on sekoitettu kourallinen voikukanlehtiä, tai kostuttaa vanupallo niistä tehdyssä teessä ja levittää sitä hoidettavalle alueelle."
Lähde:
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi 🙏 Palaan tarvittaessa asiaan pian 😊