Anna puolisosi vastata kysymyksiin ja julkaise vastaukset seinälläsi


 

Tiedättekö ne hauskat kyselyt somessa, joissa puoliso vastaa sinua koskeviin kysymyksiin? Vaikka en ole enää tällaisten kyselyiden kulta-alustalla eli "naamiksessa", niin rakas mieheni laittoi minut sellaiseen vastaamaan. Siitä sain sitten idean, että pyydän myös miestäni vastaamaan samaan kyselyyn minua koskien ja julkaisen vastaukset blogissani kera omien kommenttieni. Tuumasta toimeen siis! Eli alla kysely ja kommenttini rakkaan mieheni  vastauksista, olkaa hyvät.

Anna puolisosi vastata kysymyksiin ja julkaise vastaukset seinälläsi.

Puolisoni vastaili siis näin 4/2023:

1. Jos katson telkkaria, mikä siellä todennäköisimmin pyörii?


- Joku dokkari jostain henkisestä aiheesta.


No, tämä pitää paikkansa. Minua kiinnostavat toisinaan myös historialliset, tieteelliset ja henkilödokumentit.


2. Jos mennään yhdessä ravintolaan, mitä todennäköisesti tilaan?


- Ketoruokaa. 


Saattaisin tilatakin, jos sellaista olisi tarjolla. Vaan harvassa paikassa on edes vähähiilihydraattista, saati sitten lisäaineetonta tai GMO-vapaata ruokaa. Jos syön ravintolassa ruokaa, tilaan jonkun pihvin/kanaa ja kasviksia. Jos ravintolassa saa aitoa voita, niin laitan nokareen pihvin tai kasvisten päälle.

Onneksi Jyväskylässä saa nykyään ketoruokavalioon sopivaa syötävää parista kahvilasta. Toinen on Valkoinen Puu Toivolan Vanhalla Pihalla ja toinen on Miriam's Torikeskuksen kulmassa. Teeleidissäkin oli ketoherkkuja joskus ollut, nykytilannetta en tiedä.

Olen siis ollut ketogeenisella/vähähiilihydraattisella ruokavaliolla vuoden 2023 alusta lähtien. Tällä kertaa ruokailuun ja ravintoon liittyvä elämänmuutos on toteutettu yhdessä rakkaan aviomieheni kanssa ja rennommalla otteella kuin mitä neljä vuotta sitten, kun olin elämäni ensimmäistä kertaa vuoden verran ketogeenisella ruokavaliolla itsekseni. Kuuntelen kehoani paremmin; mitä se kaipaa ja mikä on sille hyväksi. Viljattomuus ja sokerittomuus ovat vieneet nivelkivut pois, ainakin.

 

3. Mikä on inhokkiruokani?


- Eines, lähinnä siksi koska se ei ole laadukasta ruokaa. 


Totta, vältän eineksiä niiden sisältämien lisäaineiden ja piilo- tai lisätyn sokerin vuoksi. Perheemme ruoka valmistetaan hyvin pitkälti joko alusta asti itse tai sitten puolivalmisteista. Eineksistä joskus ruokakoriin valikoituu esim. Snellmanin Kunnon Lihapullat tai Kunnon Nakki.

Sitten on inhokkiruokia, joista en pidä, kuten kesäkeitto, munuainen ja keitetty peruna. Tosin perunaa en syö nyt muutenkaan kuin aniharvoin.


4. Mitä voisin syödä päivittäin kyllästymättä?


- Ei kai mitään, sillä kaikkeen voi kyllästyä, mutta sanotaan nachopelti ketona. 


Juu, nachopeltiä tuli nautittua viime viikonloppuna ja se oli kyllä todella herkullista! Mutta kyllä siihenkin nopeasti kyllästyisi, jo muutamassa päivässä. Vaihtelu on virkistävää enkä keksi mitään ruoka-ainetta, johon en voisi kyllästyä.


5. Millaista musiikkia kuuntelen?


-Monipuolisesti kaikkea. 


Musiikkimakuni on kyllä monipuolinen. Semmoista sekamelskajazzia en kyllä pysty kuuntelemaan yhtään. Sitten on musiikkilajeja, joita voin kuunnella vain pieninä annoksina, kuten tekno ja rap.


6. Millaisista elokuvista pidän?


- Kauhusta. 

Olen ollut kauhuelokuvien, varsinkin psykologisten ja yliluonnollisten, ystävä kauan. Aivan viime aikoina on kauhuelokuvien viehätys vähän laskenut. Pidän elokuvista, joka aiheuttaa syvempää tunnetason itsetutkiskelua.

7. Mitä pelkään?


- Kehityksen loppumista.

Tällä rakas aviomieheni on varmasti tarkoittanut itsensä kehittymisen loppumista. En tunnista tällaista pelkoa, sillä sisäinen kutsumus itsensä kehittämiselle on niin voimakas, ettei sille varmasti loppua näy. Mutta tietyllä tavalla pelkään sellaista, että jos jään johonkin luuppiin ja kärsin olostani vailla työkaluja eteenpäin.

8. Mitä kotitöitä en osaa?


- Et mitään. Kaikki luonnistuu.

Hauskasti muotoiltu: Et osaa mitään, mutta kaikki luonnistuu. Melkoinen dilemma! Haha! No, selvästikin rakas mieheni on tarkoittanut sitä, että ei ole mitään, mitä en osaisi tehdä. Jotkin kotityöt sujuvat paremmin, toiset huonommin, mutta kaikkea teen kyllä.

9. Mitä osaan erityisen hyvin? 


- Organisoida.


Tämä on totta. Hallitsen kokonaisuuksia erittäin hyvin ja osaan hahmottaa, miten mikin asia/työ tulee tehdyksi mahdollisimman hyvin ja jouhevasti.

10. Mihin työhön et missään nimessä laittaisi minua?

- Yläasteen fysiikan opettajaksi. 

Hyvä valinta! En laittaisi itsekään itseäni moiseen työhön. En koe osaavani koulufysiikan saloja. Fysiikka ei ollut todellakaan vahvinta alaani koulussa ollessani.

11. Jos voittaisin lotossa, mitä tekisin rahoilla?


- Hankkisit itsellesi hirrestä tehdyn kodin ja maatilan, jossa on pieneläimiä. 


Juu, tämä on unelmani, mutta tekisin niin paljon muutakin; riippuen toki summasta, mitä lotosta voittaisin (jos nyt edes lottoaisin). Haluaisin auttaa läheisiäni ja antaa heille osan runsaudesta. Sitten myös sijoittaisin osan rahoista, näen sen järkevänä toimenpiteenä tässä fyysisessä maailmassa, jossa raha on vielä isossa roolissa vaihdannan välineenä.


12. Mikä väri kuvastaa persoonaani ja miksi?


- Keltainen, valoisa ja pirteä. 

Hyvä valinta, jälleen kerran! Keltainen on upea väri! Itsekin koen olevani yleensä valoisa ja iloinen. Pirteä en koe useinkaan olevani, pikkulapsiarki väsyttää.


13. Mikä minua ärsyttää eniten muissa ihmisissä?

- Se, että he kulkevat silmät ummessa ja unessa eivätkä näe maailmaa avoimin mielin. 

On tuo joskus ärsyttänyt enemmänkin. Ja saattaahan se joskus ärsyttää vähän vieläkin, kun huomaa, ettei toinen ymmärrä maailmankuvaani ja tuomitsee sen takia. Itse pyrin ymmärtämään toista ja olemaan tuomitsematta, sillä hänhän vain peilaa jotain minusta itsestäni.

Voisin todeta, että minua tällä hetkellä ärsyttää toisissa se, että jos he eivät kykene kunnioittavaan ja vastavuoroiseen kommunikaatioon. Ja tämäkin ärsyttävyys siis kertoo vain minusta, ei muista. Ehkä olen vain itsekin semmoinen jääräpää, etten kunnioita toisen näkökulmia tai valintoja. Opittavaa riittää ja aion jatkaa opettelemista armollisesti.


14. Minkä asian äärellä voisin viettää aikaa tuntikausia?


- Mun. 😋

Voi kyllä, rakkaan mieheni kanssa on ihanaa viettää aikaa ❤️ Muita intohimoisia ajanviettotapoja ovat mm. piirtäminen, kirjoittaminen, meditaatiot, syvälliset keskustelut yms.

15. Mikä saa minut vihastumaan?


- Jos koet kokevasi vääryyttä. 


Kyllä, vääryyden kokeminen suututtaa. Yleensäkin oikeudenmukaisuus kaikkia kohtaan on ollut minulle tärkeä arvo aina, ja valitettavasti nyky-yhteiskunnassamme eriarvoisuus on jo hyvin räikeästi nähtävissä, mutta näistä asioista ei saa puhua. Ja se on väärin, ettei epäkohtiin saa puuttua.


16. Entäs mikä tekee minut iloiseksi?


- Valaistuminen kehityksestä. 


En ihan ymmärrä tätä vastausta, mutta ehkäpä rakas mieheni tarkoittaa tällä sitä, kun saan pitkän prosessoinnin päätteeksi ison oivalluksen, joka johtaa parempaan ymmärrykseen ja oloon. Iloitsen suuresti myös, kun huomaan jonkun toisen saaneen samanlaisen, suuren oivalluksen. 


17. Mikä on paras luonteenpiirteeni?


- Avoimuus. 

Kiitos, rakas ❤️ Kivaa, että sisäinen työni heijastuu myös ulkopuolelle. Olen tietoisesti pyrkinyt aina vain avoimempaan suuntaan sen jälkeen, kun noin kahdeksan vuotta sitten oivalsin, etten olekaan niin avoin kuin luulin olevani. Tajusin, etten jakanut itsestäni toisille mitään, mutta tiesin muiden elämästä paljon. Olin semmoinen puskaterapeutti muille.

18. Entäpä huonoin?


- Se, että osaat tökkiä tahtomattasi arkoihin kohtiin. 


Niinpä 😁 Yksi erityislahjoistani on se, että aistin toisten varjot eli käsittelemättömät tunteet ja traumat hyvin. Mutta minä aistin myös sen seuraavan tason valon, joka heissä on, jos vain uskaltaisivat ottaa sen käyttöön. Näiden kummankaan puolen heijastaminen toiselle ei välttämättä olekaan sellainen asia, mille he olisivat valmiita, vaan todennäköisimmin nostattaa voimakkaan vastareaktion heissä.


19. Mitä kolmea asiaa kannan aina mukanani? 


- Avaimet, sydän kaikessa mitä teet ja hymy. 


Juu, ulos lähtiessä ne avaimet ovat tärkeät muistaa, että pääsee kotiinkin. Sydän on tärkein kompassini elämässä ja sitä kuuntelen tarkkaan. Nykyään hymyilen paljon, sillä maailma on kaunis ja nautin elämästäni.


20. Paras yhteinen muisto?


- Vaikea sanoa yhtä selkeästi parasta, mutta sanotaan nyt vaikka häämatka.

Oi että, häämatkamme oli ihana viikonloppu kylpylässä. Nautimme toistemme seurasta täysin rinnoin! Kiitos muistosta, rakas ❤️


Tässäpä tämmöinen, vähän kevyempi blogikirjoitus tällä kertaa. Näitä kyselyjä on itsekin mukavaa täytellä, sillä voimme oppia jotain uutta sekä itsestä että toisistamme niiden kautta. Ensi kerralla taas jotain muuta. Nauttikaamme keväisestä auringonpaisteesta sekä lumet sulattavista sateista!


Rakkaudella 

Hanna ❤️

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ulostuloja totuuden ja rakkauden vuoksi

Uusi luku elämäni kirjassa

Tosielämän Pelkokerroin- Uskallammeko kohdata syvimmät pelkomme?