Vatsataudin ihanuus


 

Heinäkuun loppua tuli vietettyä vatsataudissa. Lapset ja minä saimme tämän ikävän taudin vieraaksemme, kukin noin pari päivää sitä potien. Ennen ajattelin, että vatsataudit ovat vain ikäviä vieraita kehossamme ja saamme niitä sattumanvaraisesti tuolta jostain; likaisilta pinnoilta, kosketuksesta muihin ihmisiin jne. Nykyään ajattelen, että vatsatauti on sellainen tarpeellinen puhdistaja eli se tuo tullessaan tilaisuuden lepoon ja kehon kuunteluun. Lähtiessään se huuhtoo kehostamme kaikkea tarpeetonta ja vanhaa pois, ikään kuin järjestää uudelleen kokonaisuutemme.

Olen kuullut, että lasten kohdalla taudit tuovat lapsen sielua lähemmäksi maata eli lapsi inkarnoituu maan päälle taas enemmän. Yleensä myös tautien jälkeen lapset saavuttavat jonkin uuden taitotason; oppivat jotain uusia kykyjä vaativaa. Aikuisten kohdalla ei niin selvää "level uppausta" tapahdu, mutta kyllä mekin usein luovumme vanhasta, jotta voimme saada jotain uutta tilalle.

Monta kertaa taudit iskevät, kun emme ole kuunnelleet riittävästi omia tarpeitamme ja olemme puuskuttaneet eteenpäin välittämättä kehomme viesteistä. Milloinkohan mahdamme oppia, että meidän kehomme on meidän kaverimme ja kumppanimme? Me tarvitsemme kehoamme, ainakin vielä, jotta voisimme tehdä asioita fyysisesti. Niin kauan, kuin meillä on keho, on sen olemassaololle syynsä ja sitä pitäisi kuunnella, kun se kertoo meille tarpeistaan.

Itse olen ollut aika surkea kehoni kuuntelemisessa, mutta minusta tuntuu, että tämä ei ole mikään vähemmistön asia muutenkaan, vaan koko ihmiskunta harjoittelee kehon kuuntelun jaloa taitoa. Toki aina välillä tarvitsemme puhdistavia tauteja tai esim. kipuja ja vaivoja kertomaan meille, että jokin tunneasia pitäisi käsitellä, jotta kehomme voi vapauttaa jumiutunutta ja vanhaa energiaa. Harva meistä elää täysin vaivatonta tai tauditonta elämää, en itse tällaista ihmistä ainakaan tiedä.

Kiitos kehollemme siitä, että pidät meistä huolta ja toteutat fyysisiä tarpeitamme. Kiitos taudeille, kun tulette pysäyttämään karusellin hetkeksi, jotta voimme taas kuunnella kehoamme tarkemmin ja puhdistatte meitä kaikesta tarpeettomasta. Taudit; nuo tarpeelliset ihmisyyden tien puhdistajat. Tietäen, että taudeilla on tärkeä tehtävä elämässämme, niin voisimmeko tuntea kiitollisuutta niiden olemassaolosta?


Rakkaudella

Hanna ❤️

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ulostuloja totuuden ja rakkauden vuoksi

Uusi luku elämäni kirjassa

Tosielämän Pelkokerroin- Uskallammeko kohdata syvimmät pelkomme?